Újra gyerek lehetek, a munkahelyemen

car-337210_1280Nagy divat lett a gyermekek körében egy jó ideje, minden elektromos játék. Nem meglepő, hiszen egy nagyjából valósághű élményt tudnak nyújtani a gyermekek számára. Mivel egy erőforrás igénybevételével nem kell a gyermeknek a saját erejét használni a működtetéshez, így tényleg valóságosnak éli meg a játszadozást. Valljuk be azért, hogy ez nekünk is tetszik. Nem kell szaladgálni az elektromos kisautóval játszadozó gyermek után, nem kell tologatni. Ez kényelmes nekünk is. Én személy szerint így vagyok ezzel.

Mivel az elektromos iparban dolgoztam, és mindig is az ilyen dolgok vonzottak, az élet úgy döntött, próbára tesz. Az eddigi munkahelyem a piaci helyzet miatt becsödölt, így munka után kellett néznem. Természetesen, csak is a szakmámban gondolkodhattam, hisz ehhez értek, ezt csináltam mindig is. Meglepő módon találtam egy nagyon remek kis céget, ahol egy jól fizető középvezetői posztra fel is vennének. A végzetségem megfelelt nekik, a szakmai tudásom szintén. De a nyelvtudásom az évek alatt sokat kopott, mivel nem használtam. Viszont ez annyira kecsegtető állás volt, hogy érdemesnek tartottam arra, hogy felfrissítsem a tudásom, és keressek egy nyelviskolát, aki segít nekem ebben. Igen ám, de hol van egy nyelviskola a 3. kerületben? Hamar az internetet böngésztem és rá akadtam egyre. Pár hónapos intenzív nyelvfrissítési tréning elvégzése után mehettem is az álom munkahelyre. Elektromos kisautók gyártása volt a fő profilja ennek a cégnek, és én, mint fejlesztő mérnök, hamar projekt vezetővé nőhettem ki magam. Ezt azért nagyban köszönhettem annak, hogy a nemrég felfrissített nyelvtudásom kamatoztathattam a külföldi társ mérnökeinkkel. Most már értem miért nyaggattak a szüleim annak idején, hogy minden féle képen a nyelvek elsajátítása elengedhetetlen ahhoz, hogy érvényesülni tudjak a munkában. Hálás vagyok nekik.

Mikor a Németországi anyacégnél betekintést nyertem az elektromos kisautók világába, úgy éreztem, hogy valami misztikus világba csöppentem. Teljesen megváltozott a kép, amit a kis járgányokról eddig kialakítottam magam előtt. Ezek az autók már nem azok az autók! Ezek nagyon komoly járművek! Ténylegesen a technika vívmányai, és nem csak a valódiság illúzióját keltik az emberben, hanem ezek tényleg igazi járművek. Nagyon komoly mérnöki és kivitelezési szaktudást igényelnek. Ezek már szinte nem is játékok. Néha elfog a vágy, hogy most kellene gyereknek lennem, hogy élvezhessem ezeket a csoda játékokat. De aztán visszazökkenek a valóságba, és rájövök, hogy jobb ez így, mert a mi munkánkkal sok gyermek élheti át ezt az érzést. És a tudat, hogy ennek részese lehetek, mindennél többet ér. Rájöttem, hogy ezzel a munkával örökre gyermek maradhatok, és a gyermekeink számára is nagy örömöt okozhatok.