Szeretem, ha nem csak a kocsim, hanem a fogaim is szépek, így aztán gyakran járok esztétikai fogászatra Budapesten

Nagyon sok olyan férfi van, akiknek az autójuk nem csak egy közlekedési eszköz, hanem egyben a hobbijuk és a szenvedélyük is. Én is ebbe a kategóriába tartozom. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nem csak egy, hanem két autóm is van. Az egyik, egy ötéves német autó, ami tényleg főként közlekedésre szolgál, a másik pedig egy nyolcvanas években készült BMW, amit én magam újítgatok és szépítgetek és csak akkor veszem elő, amikor az időjárás gyönyörű, és van időm egy kis élmény-vezetésre.

Fiatalkorom óta nagy vágyam volt az, hogy lehessen egy hobbi járművem. Mindig irigykedve és áhítattal néztem azokra az emberekre, akik kitűnő állapotú, old timer autókkal járták az utcákat. Sosem értettem, hogy hol lehet ilyen szép járműveket venni. Később azonban rájöttem, hogy ezeket nem feltétlen veszik, hanem nagyrészt inkább csinálják, maguk a tulajdonosok. Persze venni is lehet ilyen különleges járműveket restaurátoroktól, de ebben az esetben mélyen a zsebünkbe kell nyúlni és cserébe az alkotás és felújítás öröme is elveszik. Így aztán én a hosszabb utat választottam.

Hat éve vettem meg a BMW-met, akkor még elég rossz állapotban volt. Az eladója, egy idős bácsi, azt mondta, hogy kell hozzá fantázia, de van benne lehetőség. Én pedig megláttam benne a lehetőséget és fantáziám is volt hozzá. Akkor, hat éve, még jó néhány karosszéria elem erősen rozsdásodott rajta, a belső kárpitja megélt már szebb időket is, ezen felül pedig műszakilag i volt rajta mit csinálni. Én pedig szépen lassan neki is álltam. Amikor volt némi szabadidőm és félretett pénzem, akkor a kis BMW-men dolgoztam. Amit tudtam, én magam javítottam meg rajta, de sok apró problémával ment szakemberhez is, hogy minél jobb legyen a végeredmény.

Öt évembe, és inkább le se írom mennyi pénzembe telt, mire teljesen elkészült az autó. Nagyjából fél éve éreztem azt, hogy igen, végre elkészült, végre megvan amire vágytam. Megcsináltattam rajta az összes rozsdát, utána pedig újrafényeztettem. A kopottas belső kárpitokat már nem mentettem meg, helyette bőrre cseréltettem a teljes belsejét. Az apró-cseprő műszaki problémákat pedig egyesével megcsináltam. A végeredmény egy patika állapotú, gyönyörű autó lett, amit mindig óriási élmény vezetni. Arról nem is beszélve, hogy sokszor le is szólítanak parkolókban, vagy éppen az utcán, és megdicsérik, hogy milyen szép kocsim van. Nem tagadom, mindig jól esnek az ilyen mondatok, főleg úgy, hogy rengeteg munkám volt abban, hogy ez így nézzen ki, ahogy.

esztétikai fogászat BudapestNem csak a kocsim kinézetére vagyok háklis ám, hanem a sajátomra is. Fontosnak tartom a rendezett és ápolt külsőt. Na persze nem olyankor, mikor munkás ruhában az autó alatt fekszem, és éppen szerelek rajta valamit, hanem minden más esetben, amikor emberek közé megyek. Odafigyelek a hajamra, a ruhámra, az illatomra, és a fogaimra is. Ez utóbbi, ahogy észrevettem, sokak számára nem egy fontos dolog. Találkoztam már sok intelligens, jó munkájú emberrel, akinek úgy nézett ki a fogsora, hogy egy fogorvos hátast dobna, ha meglátná. Engem úgy neveltek, hogy az igényes megjelenésbe a fogsorunk is beletartozik, arról nem is beszélve, hogy nem csak azért kellene vigyázni rájuk, hogy szépek maradjanak, hanem azért is, mindegyikből csak egy van, ha elveszítjük akármelyiket is, akkor rengeteg pénz és idő, mire pótoltatjuk őket.

Annak érdekében, hogy az én fogaim szépek és jó állapotúak legyenek hosszútávon, rendszeresen esztétikai fogászatra járok Budapesten egy magán fogászatba, amivel kifejezetten meg vagyok elégedve. Az egyik kedves barátom ajánlotta nekem ezt a rendelőt, egyszer elmentem és azóta sem járok máshová. Szerencsére a fogaim elég jó állapotúak, így aztán csak apró dolgokat kell csinálnia az orvosomnak. Ilyenek a fogkő leszedés és a fogfehérítés. Mondjuk már olyan is megesett, hogy tömnie kellett, mert sajnos az egyik őrlő fogam kilyukadt néhány hónappal ezelőtt.

Tudom, hogy a fogápolás nem olyan izgalmas téma, mint az egyedi autók, és egy szép fogsort ritkábban dicsérnek meg a járókelők, mint egy kifejezetten szép autót, ennek ellenére azonban azt ajánlom mindenkinek, hogy törekedjen az igényességre, az élet minden területén. Legyen szó az autónkról, lakhelyünkről, vagy saját magunkról, legyen fontos az, hogy mindenünk tiszta, rendezett és kellemes látvány legyen.