Playmobil játékok – gyermekeknek, akik oda vannak az autókért

Ha játékot keresel gyermekednek, olyasvalamit próbálsz találni, ami amellett, hogy érdekes számára, lehetőleg fejlesztő jellege is legyen. Ma már annyi féle játékot találhatunk, ami fejleszti a kreativitását vagy logikáját, mégis egy talán régebb típusú játékot hoznék most példaként.

A szerepjátékon alapuló játékok fejlesztik leginkább gyermeke kreativitását, ugyanis egy egész színteret és élettörténetet kell kitalálnia gyermekének a játékhoz. Nézzük csak meg – egyrészt író tehetségű művek születnek egy-egy játék alkalmával, másrészt gyermekünk olyan beleéléssel viszi színre a magában megírt művet, és mivel nincs előre megírva, az improvizációs készsége is jelentősen fejlődik. Színitanodákban is hasonló jellegű feladatokkal gyakorolnak, míg a mi fiatalkorú gyermekünk is hasonlóan elvan játékszerével.

A méltán híres playmobil játékok családunkban is nagy szerepet játszottak. Nővérem gyermekei is oda voltak érte, hiszen annyi témában gyártanak már figurákat, hogy nincs olyan, aki ne találna számára megfelelőt.

Drága kisfiam, aki nagy autó rajongó volt (és itt a teherautóktól kezdve a tűzoltókocsikig minden jöhetett), a televízió segítségével rájött, hogy ezen figuráknak, olyan kiegészítőik is vannak, mint pl. egy járgány, ezért úgy döntött a következő karácsonyi ajándéka egy Porsche lesz, szerencsére a játékgyár által készített verzió.

playmobil játékok

Miután megkapta, nagy örömmel újságolta el unokatestvéreinek, hogy már ő is egy playmobil játék boldog tulajdonosa.

Egyre jobban megtetszett neki a játék, ahogy nekünk is. Észrevettük, hogy órákat el tud játszani velük és érdekesnél érdekesebb történetet mesél róluk. A fejlődés nyilvánvaló volt.

Így történt, hogy a család akármilyen alkalom is volt (karácsony, születésnap, stb), ha ajándékra került a sor, playmobil választotta fiam számára, aki mindig boldogan fogadta gyűjteménye újabb bővülését.