Mi lenne, ha futár lennék?

Sokszor gondolkodom azon, hogy vajon jó úton haladok-e az életemben? Szerintem nem csak én vagyok így ezzel, hogy azt érzem, lehet, jól jönne egy kis változás az életemben. A mai világban azt látom, hogy érdemes gyakran megújulni, mivel másképp nem tudunk előre haladni. Sok mindent szeretek csinálni, de talán a leginkább az autó vezetés az, amit mindig örömmel teszek. Bár lehet, ha ebből kéne megélnem, már nem élvezném ennyire. Akkor ütött a fejembe szöget a futárkodás gondolata, amikor hélium palack cserére került a sor.

hélium palack csere
hélium palack csere

A feleségem nagyon szeret személyes ajándékokat adni az embereknek, és mostanában a héliumos lufikra kattant rá. Ugyanis már régóta tud mindenféle érdekes dolgot csinálni a lufikból, mindenféle állatot, meg hasonlókat, de úgy döntött, hogy ez már unalmas, valamivel fel kellene villanyozni ezeket az ajándékokat. Akkor döntött úgy, hogy héliumos lufikkal fog dolgozni. Mivel mindenkinek nagyon tetszett ez az új fejlemény, elég hamar kifogyott a hélium palackunk. Már első alkalommal is rendeltük a palackot, de akkor csak egy kisebbet, mivel nem tudtuk, hogy mekkora sikere lesz ennek a dolognak. Először csak öt literes palackot rendeltünk, de lehet megérné a tíz, vagy akár a húsz literes is. Örömmel fedeztük fel, hogy nem csak nem csak teljesen új palackokkal foglalkoznak, hanem ezek cseréjével és utántöltésével is. Szívesen foglalkozom ezzel a dologgal is, mivel a telefonban mindig kedvesek az emberrel, a rendelések könnyen lebonyolíthatóak, és az oldalukon is nagyon egyszerű megtalálni azt, amire az embernek szüksége van. Bevallom, hogy nem igazán értek a gázokhoz, nem voltam valami nagy zseni kémiából, ugyanakkor azt látom, hogy ez a megrendelt hélium palack teljes mértékben bevált, vagyis minden bizonnyal a termék minősége is nagyon jó lehet. Az is tervben van, hogy héliumos lufikkal fogjuk kidíszíteni az unokahúgom szobáját, amikor a szülinapi zsúrját fogja tartani. Ez lesz számára a meglepetés. Ő még most lesz nyolc éves, szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ezzel le fogjuk nyűgözni őt is és a barátait is. Lehet a végén mégiscsak sokkal nagyobb palackokra lesz szükségünk, mint, ahogyan ezt eddig terveztük. Most már harmadjára fogunk innen rendelni, teljesen elégedettel vagyunk, nem is szeretnék váltani.

Szóval, amikor már másodjára szállították ki hozzánk a hélium palackot már ismerős voltam a futárnak. Elkezdtünk egy kicsit beszélgetni erről az állásról és rájöttem, hogy igazán szimpatikus munka lenne a számomra ez a dolog. A vezetés mellett még fontos az, hogy az ember elég jól tudjon kommunikálni az emberekkel, de szerintem ezzel nekem nem lenne gondom. Ugyanakkor mégis kissé félelemmel tölt el a munkaváltás gondolata. Azt, hiszem, hogy erre még alszom egy párat, mielőtt döntenék. Az is lehet, hogy megérné valami magán dologba fogni ezekkel a lufikkal, ugyanis mintha-mintha lenne rá kereslet, de ez egyelőre még a jövő titka.