Külföldre költözünk

hallstatt-668692_1280Három éve vagyunk együtt Andrással, a párommal. Egy hotel láncolatnál dolgozunk, mind a ketten, ő nagyon jó beosztásban van. Én szobalányként dolgozom, de nem panaszkodhatok, szeretem a munkámat.

A hotel

A munkahelyünk, egy ötemeletes nagy hotel. Emlékszem, mikor ide kerültem, azt hittem, hogy soha nem fogom megszokni. Az alagsorban, folyton eltévedtem, az öltözők között, minden sokkal tovább tartott. Mára már célirányosan megyek, és mindent megtalálok elsőre.

András, az alagsor közelébe se jön soha, azon szoktam vele viccelődni, ha elbújnék a hotelben, meg se találna, hiszen van olyan persze, ahol még nem is járt. Persze, ez neki nem is a munkája része.

A lehetőség

András évek óta szeretne külföldre menni dolgozni. A hotel, mivel egy láncolat része, rendelkezik Ausztriában is számos szállodával. Mivel tudják, hogy szeretne kimenni, és be is adott egy pályázatot, az egyik állásra, így az itteni nagyfőnök mondta neki, hogy beszél, az ottaniakkal, és meglátja, mit tehet az érdekében.

A tudása megfelelő, hiszen perfekt beszél németül, és főiskolai végzettsége is van, természetesen, a tapasztalata is meg van hozzá.

A várakozás

Pár hetet kellett várni ahhoz, hogy eredményt tudjunk meg. Közben, az internetet böngészve, én is megnéztem a hotelt, érdeklődtem a többiektől, mit tudnak róla, milyen külföldön? Én azért félek egy kicsit a lehetőségtől, hiszen soha nem dolgoztam kint, mi lesz, ha nem felelek meg? Nem mintha András fizetése nem lenne elég kettőnknek is, de nem szeretném, ha én csak ülnék a babérjaimon, és nem csinálnék semmit. Az egyértelmű, hogy a hotelbe nem mehetek, mint szobalány, hiszen az elég kínos lenne az ő részére, mégis csak vezető beosztásba menne ki.

Egyik alkalommal, mind a ketten dolgoztunk aznap, mikor lemerészkedett, az alagsorba, hogy megkeressen, a mosókonyha rejtekében Persze, ehhez előtte fel kellett hívni, hogy némi eligazítást, útmutatást kérjen, hogy hol is vagyok?

Ott kuncogtam, mikor negyed órás keresgélés után végre megtalált. A lényeg, megkapta, az áhított külföldi munkát, és másfél hónap múlva már kint kell lennie.

Közben, persze nekem is fel kellett mondanom, mert természetesen, vele megyek ki én is. Hogy mit fogok kezdeni magammal? Még nem tudom.

 

Eltelt már több mint egy hónap. A bőröndünk útra készen van, mindent összepakoltunk egy kupacba, amire úgy gondoltuk, hogy első kanyarban szükségünk lehet. Mivel egy egyterű autónk van, így elég sok mindent be tudunk pakolni.

 

A hotelből jelentkezem. Minden rendben van, az utunk szerencsés volt. Már három napja kint vagyunk. András dolgozik gőzerővel. Én az ausztriai munkalehetőségeket böngészem, hogy nekem is legyen munkám. Biztosan találok magamnak én is munkát. Még az is lehet, hogy itt is kapok a hotelben, a recepción munkát, az nagyon jó lenne, akkor helyben lennék én is. Már alig várom a hétvégét, hogy legyen egy kis időnk közösen körülnézni kicsit a