Hogyan mentette meg az életemet egy tudakozó?

telefonszam-tudakozo.huSoha nem gondoltam, hogy a fentebbi mondatot le fogom írni, de megtörtént. A feleségemmel évek óta elváltunk, aki kint él Londonban a gyerekeinkkel és az új férjével. Nemrég megkért, hogy menjek ki hozzájuk egy hétre, mivel a férjével valamilyen elhalaszthatatlan útra kell mennie és addig legalább a gyerekekkel lehetnek. Én ezt nagy örömmel fogadtam, azonnal kivettem a szabadságomat és megvásároltam a repülőgép jegyeket oda-vissza.

Néhány nappal az indulás előtt azonban elromlott az autóm. Aki ismer, tudja, hogy mennyire bolondja vagyok a járgányoknak és hogy imádok vezetni. Egy napot sem bírok ki úgy, hogy legalább egyszer ne üljek a kormány mögé, még akkor sem, ha csak a boltig kell elmennem. Ezért azt találtam ki, hogy addig adom be a szerelőhöz az autómat, amíg nem vagyok itthon, így nem fog hiányozni. Mivel sok volt a munkám a szabadság előtt, ezért utolsó pillanatban vittem a szerelőhöz a kocsit. A terv úgy szólt, hogy oda vezetek, ott hagyom az autót és taxit fogok a reptérig. Egy dolgot felejtettem csak el.

Elvesztettem valahol a kis papírfecnit, amire a barátom felírta az autószerelő címét és elérhetőségét. A céges telefonom nem volt nálam, amiről hívtam a szerelőt, tehát nem tudtam előkeresni a számot a hívásnaplóból. A barátom is külföldön nyaralt, fogalmam sem volt, hogy mihez kezdjek.

Ekkor eszembe jutott, hogy régebben léteztek ilyen telefonszám tudakozók. Elgondolkodtam azon, hogy vajon most is van még ilyen? Mert akkor biztos megmentené az életemet. Az autószerelő nevére emlékeztem, a várost természetesen tudtam, hiszen itt élek és talán még a cég neve is rémlett.

Rákerestem a neten és megtaláltam a telefonszam-tudakozo.hu oldalt. Fogalmam sem volt, hogy vajon melyik telefonos szolgáltatónál lehet száma a szerelőnek, de megörvendtem, mert ezen az oldalon az összes magyarországi szolgáltató tudakozója elérhető volt. Így hát kipróbáltam mindegyiket, és végül a Telenor tudakozójában találtam rá a szerelőre. Ez az egész folyamat az oldal megtalálásától és felfedezésétől a szerelő megtalálásáig körülbelül tíz percet vett igénybe. Ez szuper érzés volt, mert először, természetesen bepánikoltam, hogy vagy itthon kell hagyjam a kocsimat, meghibásodva, vagy le fogom késni a gépemet, mert sokat idétlenkedem a keresgéléssel.

A tudakozóban egyébként nem csak a szerelő telefonszámát találtam meg, hanem a címet is, ahol az autószerelő van. Ez rettenetesen jól jött, mert így azt is megúsztam, hogy fel kelljen hívnom a szerelőt és el kell magyaráznom a szituációt, majd megkérnem, hogy adja meg a címét. Beírtam a GPS-be a címet, és azonnal úton is voltam a szerelő irányába.

Később, miután már becsekkoltam, de még várnom kellett a felszállásra, a telefonszám tudakozó weboldalát nézegettem, és rájöttem, hogy mennyi fontos dolog és tájékoztatás található még rajta, azon kívül, amit én használtam. És én balga még azt hittem, hogy ilyesmi már nem is létezik.