Egy régi barát, és a közös munka

Reklám szervezéssel foglalkozom, az egyik cégnél. Nem túl nagy cég vagyunk, és még talán híresek sem, de szép lassan azért gyarapodunk. Én 2 éve kerültem ide a céghez, szeretek itt dolgozni.

A munka keresés

Mint fentebb említettem, 2 éve kerültem ide a céghez. Előtte egy másik cégnél dolgoztam, de kiszervezés miatt szép lassan mindenkire sor került, és eladták a céget. Az új cégnél nem nagyon volt hely, ahol el tudtam volna magam képzelni, így kezdtem bele az új munka keresésbe. Te kerestél már munkát? Fura helyzet volt be kell hogy valljam, mert volt még munkám, de már egy másikat kerestem. Gondolkodtam is rajta, hogy hogyan is fogom majd előadni, ha úgy alakul, hogy valahova behívnak?.

Eleinte több munkára is jelentkeztem, de nem igazán voltak jók. Nem mintha válogatós lenne az ember, de nem volt olyan érzésem egyiknél sem, hogy kihívás lenne, és hogy ez lenne az igazi.

A munka keresés, jelentkezés

Egyik nap vasárnap lapozgattam az újságot otthon, és böngészgettem. Az egyik oldal tele volt állás hirdetésekkel, persze ez nem volt szokatlan, hiszen van olyan apró oldala, ha jól emlékszem így hívják, ott mindig van minden féle hirdetés.

Az egyik egy kicsit kiemelkedőbb volt a többinél, olyan, amire az ember amúgy is felfigyel. Én is elolvastam, és reklámszervezőt kerestek. Az elvárásoknak megfeleltem, gondoltam miért is ne jelentkeznék?. Fogtam a gépemet, és küldtem is egy önéletrajzot, egy rövid jelentkezéssel egybekötve.

A konyhaasztalnál ülve még egy kicsit böngésztem az internetet. A levelezésemből már épp kiakartam lépni, mikor kaptam egy emailt: Üsse be ezt kódot a Bet365 bónuszhoz. Nem is értettem, hogy mi az, de mér kedvem sem volt a gép előtt ülni, így lecsuktam, és hagytam, majd később megnézem mi az.

Az új munkahelyem

Már nem is emlékszem pontosan, de talán 2-3 hetet maradtam még az új helyen, aztán már kezdhettem is. Az első megbeszéléskor kiderült, hogy Dani, a vezető helyettes, általános iskolai évfolyam társam volt, jól ismertük egymást, hiszen egy utcával arrébb laktunk csak egymástól. Örültem is neki, hogy legalább egy ismerős van.

De amennyire aggódtam miatta, rá kellett jönnöm pár nap alatt, hogy felesleges volt. Mindenki kedvesen fogadott, és segítőkészek is voltak. Ha voltál már új állás kereső, tudod, hogy mennyire lehet izgulni, ha új helyre megy az ember.

Nekem felesleges volt aggódni, persze ezt előre nem lehet tudni soha… és ez már két éve. Ma már nagyon szeretem a munkámat, és örülök, hogy rászántam magam a váltásra.