Amióta a párom használja a Corneregelt, már sosem kér meg, hogy én vezessek helyette

Amikor megismertem a páromat, akkor hamar világossá vált számomra, hogy ő az autók szerelmese. Vagyis igazándiból akkor lennék igazán pontos, ha azt mondanám, hogy nem csak az autókért, hanem minden járműért rajong, még a motorokért, kamionokért és buszokért is, sőt, szereti a vonatokat, hajókat és a repülőket is, egyszóval minden olyan közlekedési eszközt, amit valamilyen fajta motor hajt.

Járművek, szimulátorok

Az ő járművek iránti rajongása az évek során rám is átragadt. Persze engem még mindig nem kötnek le annyira ezek a dolgok, mint mondjuk őt, de amióta együtt vagyunk, nagyon sokat tanultam tőle és tényleg jobban érdeklődöm a közlekedési eszközök iránt. Engem mondjuk, ha választanom kellene, leginkább az autók érdekelnek, hiszen ezek állnak hozzám a legközelebb és ezek az egyetlen olyan járművek, amiknek a vezetését ki tudom próbálni élőben is.

Elméleti szinten persze már szinte minden járművet vezettem, köszönhetően a páromnak és az ő szimulátoros játékainak. Van neki busz, teherautó, vonat és repülőgép szimulátora is, így aztán és is belekóstolhattam abba, hogy nagyjából milyen érzés lehet ekkora monstrumokat vezetni. Nos, a tapasztalataim alapján azt kell mondanom, hogy képtelen lennék ilyen szakmában dolgozni és minden elismerésem azoknak az embereknek, akik nap mint nap ezzel foglalkoznak. Ha még sosem vezettetek semmilyen szimulátort, akkor tényleg ajánlom, egyrészt azért, mert tényleg jó buli, másrészt pedig azért, mert ezek a tapasztalatok megtanítanak arra, hogy sokkal jobban értékeljük azokat a sofőröket és pilótákat, akik azért dolgoznak, hogy mi eljuthassunk egyik helyről a másikra.

Vezetés a mindennapokban, szem problémák

corneregelAz átlagos mindennapjaimat vezetés szempontjából persze csak az autók teszik ki. Nem csak a sajátomat, hanem régebben a páromét is vezettem néha. Általában az volt a helyzet, hogyha elmentünk valahová kettesben, akkor mindig az ő kocsijával mentünk, mert az modernebb, kényelmesebb és biztonságosabb, mint az én matuzsálem járgányom, ezekben az esetekben pedig javarészt a párom vezetett. Azonban az sokszor megesett, hogy mire túl voltunk egy programon, a párom megkért arra, hogy hazafelé vezessek inkább én, mert neki fáj a szeme.

Sajnos a páromnak már egy ideje szemszárazsággal küzd. Eleinte próbálta „házi módszerekkel” kezelni a problémáját. Minden reggel, néha pedig, amikor szükség volt rá napközben is, szemcseppet használt, hogy ezzel növelje a szeme nedvességtartalmát és csökkentse a szemszárazság kellemetlen tüneteit. Ideig-óráig úgy tűnt, mintha beválna ez a módszer, de aztán azt tapasztalta, hogy hosszú távon nem hoz változást.

Én ajánlottam neki, hogy keresse fel a szemorvosát, hátha tud ajánlani a problémára valami jobb és hosszú távon működő megoldást. A szemorvosa a Corneregel-t ajánlotta neki. Korábban egyikünk sem hallott még erről a szem gélről, de reméltük, hogy tényleg meghozza majd a kívánt hatást. Rövidesen kiderült, hogy ez a készítmény tényleg nagyon hatásos a száraz szem tüneteinek enyhítésére. A párom nagyon hamar megszokta a használatát. Igaz, eleinte még engem kért meg, hogy cseppentsek a szemébe, de egy ideje már magának is meg tudja csinálni.

Kirándulások, hűvös időben is

Amióta Tomi a Corneregelt használja, azóta ha megyünk valahová, akkor már nem kér meg arra, hogy vezessek én, csak azért, mert neki fáj a szeme. Persze nem tilt el az autójától, mindig mondja, hogy ha szeretnék én vezetni akkor szóljak nyugodtan, de megmondom az őszintét, én utasként szeretek a legjobban utazni. Így aztán nem csak Tomi, hanem én is jobban érzem magam azóta, hogy a szemorvos ezt a szem gélt ajánlotta.

Az utóbbi két hónapban háromszor is voltunk kirándulni. Megnéztük Budapesten a Titanic kiállítást, mert az a páromat nagyon érdekelte. Én úgy voltam vele, hogy meglennék nélküle, de utólag már hálás vagyok azért, mert elrángatott magával, hiszen nagyon élveztem. Ezen kívül pedig voltunk egyik hétvégén a Kékestetőn, egy másikon pedig a székesfehérvári Bory várat néztük meg. Valószínűleg decemberben is elmegyünk majd valahova, ha máshová nem is, akkor néhány karácsonyi vásárba a környéken, de ezekről egyelőre még nem beszéltünk.